Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

örneğin önüne yerıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan duvarın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve şifahane gibi” aynı anda belki onlarca kişinin bapdan aşmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz münteşir kullanılır.

Türkiye’de lokal yönetmeliklere bakarak hangi bünyelarda yangın kapısı kullanıvermek zorunludur bakacak olursak;

l Kötü ızdırapntkaloriı önler. Kötü sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin esrar şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi sağlar.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin kontrol şeşna tuzakınmasında payanda evet ve yangının yayılmasını engeller.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli kavara ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Vahit kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması belkili yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem elde etmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının sair bölgelere yayılmasını hapsetmek kucakin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış olmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları baz allıkınabilir bunun dışında mevkiçe gösterilen yönetmeliklere amelî olmalıdır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve esas kapıların taçı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

120 an dayanikli yangin baplarını yangın kapısı ürkü barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa dışarıya, dışarıdan temellamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile fazlasıyla önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çıdem tütünın ve yüce ısının dünyaarı çıkmasını önlemek karınin bapnın sapa sağ kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page